Ceasul biologic.

20.09.2014 09:02

"Fiecare organ al corpului nostru are ora lui de activitate "de varf". Daca o cunoastem si o respectam vom sti sa ne pastram sanatatea si starea de bine.
Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Daca reusim sa mentinem un ritm corect in interiorul dar si in afara noastra totul va functiona corect si va fi de lunga durata.
Astfel, cei care au studiat ritmul functiilor organelor noastre interne afirma ca fiecare dintre acestea are o activitate maxima de 2 ore pe zi."

Nu sunt în măsură să explic din punct de vedere al științei ceea ce am citat mai sus, dar, în schimb.... îmi doresc să vă vorbesc puțin de armonia pe care putem singuri să ne-o facem. Armonia corpului care de cele mai multe ori vine din cea a sufletului.

Hai să ne gândim la un exemplu simplist. 

O floare frumoasă cu o culoare minunată și un miros îmbătător nu poate trăi fără apă. Dacă la un interval de timp ea nu este udată și îngrijită (fie de natură fie de un om) aceasta se ofilește și moare. Acea floare, are și ea un ritm pe care cineva, de acolo de Sus l-a format. 

Omul este o ființă și este complexă. Un om care nu își parfumează sufletul cu încredere, credință, un strop de bucurie și niște motive care să reprezinte ceva în viața lui, se va usca din punct de vedere spiritual, mai apoi, venind și degradarea fizică.

Astfel, omul acela care nu se agață de lucrurile esențiale ale vieții și se lasă în totalitate pradă grijilor de zi cu zi, nu se va mai putea concentra, fiind paralizat de o frică. 

Începe să nu mai mănânce cum trebuie, să nu mai poată dormi și să își deregleze metabolismul. Oboseala îl ajunge iar ceasul biologic nu mai știe cum să reacționeze în fața unui om care nu se poate menține sufletește pe o baricadă cât de cât optimistă. 

"Dacă reușim să menținem un ritm corect în interiorul dar și în afara noastră, totul va funcționa corect și va fi de lungă durată." - O afirmație ce mi se pare veridică și care ar trebui să ne dea de gândit.... Să ne mai oprim din când în când din alergătura fizică care ne obosește definitiv corpul și sufletul.

Cu drag,

Teo.

Subiect: Ceasul biologic.

Dată:: 20.09.2014

De:: Patricia

Subiect:: Ceasul Biologic

Ce ma bucur ca mereu gasesti timp sa ne scrii. Sa ne scrii atat de frumos si adevarat.
Bravo Teo!!!

Dată:: 20.09.2014

De:: Teo Fulga

Subiect:: Re:Ceasul Biologic

Te pup,draga mea! :) Timpul se gaseste, mai ales cand e vorba de ceva ce te bucura. Multumesc pt sustinereee! :*

Dată:: 20.09.2014

De:: Patricia

Subiect:: Re:Re:Ceasul Biologic

Cu drag! ❤

Comentariu nou