”Vreau sa cresc mare!”

20.05.2015 14:57

Nu te grăbi să crești mare, bucură-te de anii copilăriei, dragă copile!
În universul tău e multă bucurie, poate cea mai multă bucurie care poate fi resimțită. Ești înconjurat de prinți și prințese,iar lumea e făcută cu și pentru joc. Ai să descoperi, vei avea timp, castele în prăbușire și ai să observi ruinele lor.. Tu ai grijă să trăiești ce-i al tău acum, momentul care nu se va mai întoarce niciodată, oricât ai plânge, oricât ai bate cu pumnii în masă sau oricât ai repeta aceeași rugăminte. Acum, că ești copil, ți se permit toate lucrurile astea: să plângi din orice nimic în fața oricui, să țipi și să-ți ceri ”drepturile” în toate situațiile, acum poți să îți rogi părinții și bunicii până la epuizare.

Ai să afli, că atunci când ”vei fi mare” vei fi sufocat de condiția ta de ”maturitate” și nu-ți vei permite să mai plângi de față cu toată lumea, pentru că vei fi judecat și marginalizat, nu-ți vei permite să mai faci..de fapt, aproape nimic din ceea ce poți face acum.

Copile, bucură-te de copilărie! E unică și din păcate, ai să înțelegi asta după ce ”vraja” ei se va stinge complet.

Ochii tăi sunt luminoși și limpezi, și inspiră ”oamenii mari”. Ochii tăi sunt clari pentru că prin ei n-au trecut săgețile sentimentelor negative, prin ei n-au curs lacrimi amare de deznădejde sau dezamăgire.

Ești parte componentă a unei povești în care absolut fiecare element ”mic”, prinde conotații colosale și implică uimire. Nu vreau să te descurajez, dar când vei fi ”mare”, n-ai să mai acorzi atât de multă importanță fiecărui element pe care acum îl descrii cu multe amănunte. Ai să fii purtat uneori fără să vrei, pe valurile vieții și vei uita, tot fără să vrei neapărat, să te bucuri de micile lucruri care fac diferența.

Fii acum bucuros, voios, liber și descătușat de griji, pentru ca să te încarci sufletește pentru marea ta călătorie prin viață, care îți va da tot felul de clipe,din cele mai diverse.

Trăiește plenar jocurile tale frumoase și nu uita te rog, ca atunci când vei părăsi scena copilăriei, să iei cu tine măcar un strop de magie a copilăriei, să iei bucuria de a profita de momentele simple și speciale. Când ai să te desprinzi de copilărie, să fii convins că ai cele mai frumoase amintiri pe care să le poți povesti tuturor.

Trăiește acum zâmbetul încărcat cu cea mai mare doză de fericire și să îi iei umbra măcar,în inimă. Grăbește-te să explorezi lumea de acum, pentru că nu mai ai mult timp. Ceasul e împotriva ta, nu te va aștepta atunci când te vei împiedica și-ți vei răni genunchii. Continuă să alergi, să iubești innocent florile, animalele, oamenii, locurile, momentele…

Acum e mult mai simplu să alergi, să cazi și să te ridici, pentru că singurele obstacole sunt pietrele și neatenția. Cazi doar fizic și te ridici sprinten,cu aceeași energie. Vei observa că atunci când vei fi ”mare”, va fi în unele clipe teribil de greu să te ridici și mai ales să ai aceeași doză de bunătate și de optimism..pentru că vei cădea psihic și va trebui ca tot singur să te ridici din prăpastia ce se va forma inevitabil,în inimă.

Și apropo…acum totul pare fără sfârșit, timpul parcă te mângâie. Timpul pare că are toată răbdarea cu tine,și zilele ți se vor părea ani. Să știi că atunci când vei crește, timpul va căpăta altă conotație și vei conștientiza și simți faptul că e ireversibil.. Și va trece atât de repede, încât din păcate, anii ți se vor părea zile.

Te rog frumos să fii fericit! Să fii copil! Pentru că e cel mai pur sentiment… Îți spun din experiență..

Dar știu că nu mă vei asculta,pentru că fiecare copil vrea să ”crească mare” și să facă lucrurile atât de complicate, ce par atât de simple din perspectiva copiilor.

Ne vom mai întâlni cândva.. probabil când te voi vedea reflectat într-o poză, când voi descoperi măzgăliturile de pe gențile și cărțile de bucate ale mamei, când voi râde cu tot sufletul și gândul va zbura la momentele pe care tu le trăiești acum…

Oare nu pot ca acum să spun… ”Vreau să cresc mic!”?.. Să fie așa,ca un ecou al străduințelor de atunci, ”să cresc mare”.

 

PS: Mă puteți găsi și pe pagina Visează,Învață,Îndeplinește de pe facebook,proaspăt deschisă.- https://www.facebook.com/viseazainvataindeplineste?fref=nf

Cu drag,

Teo.

Subiect: ”Vreau sa cresc mare!”

Dată:: 20.05.2015

De:: Mara

Subiect:: "Vreau sa cresc mare!"

Speciala prin felul de a fi, la un nivel de exprimare unic si emotionant dus pana la arta, ai surprins perfect esenta universului magic al copilariei fiecaruia dintre noi. Fiecare cuvant sau fraza transpune o emotie vibranta si puternica in inimile noastre cu gandul la o perioada de gratie ca cea a copilariei ireversibila.

Dată:: 20.05.2015

De:: Teo Fulga

Subiect:: Re:"Vreau sa cresc mare!"

Vorbele tale plutesc în cel mai frumos univers și mă ating. :) Îți mulțumesc pt această bucurie, de a-ți citi comentariile și de a mă încărca cu vorbele tale frumoase.

Comentariu nou