Fiecare zi sa conteze...

04.05.2015 16:59

Viața e.. un labirint plin cu obstacole ce trebuie să fie depășite pentru ca la finalul unui drum lung, să găsim împlinirea și descătușarea sufletului de tristețe. Acest labirint astfel se umple cu speranță, lumină și fericire pură. Dar e foarte important să știm cum să apreciem și cum să ne dozăm fericirea,pentru că este extrem de înșelătoare. Ne putem lăsa pradă fericirii într-un mod care ne va distruge frumosul castel pe care reușisem să-l construim până atunci în interiorul nostru. Avem nevoie să pregătim sufletul pentru fericire,pentru ca ea să nu ne distorsioneze percepția despre lume și despre capacitatea noastră. E obligatoriu să fim permanent în alertă, să trăim fericirea cu tot sufletul, dar să îi oprim la timp reglajele pe care le poate face în noi prin cuvinte șoptite ca: ”ești foarte bun/ă! Nu mai e nevoie să mai faci ceva în plus!”

În fiecare zi e nevoie de ceva în plus,de o învățătură care poate apărea de la oricine, sub orice formă. Suntem în permanentă schimbare, și poate și de-asta nu putem fi mereu fericiți… Pentru că cel mai probabil am uita esența firii noastre,simțind că merităm toată fericirea ce ni se oferă.

Schimbarea noastră se poate produce oricând, iar stările diverse din sufletul nostru o facilitează. Așa că fericirea și amărăciunea sunt în strânsă legătură. Una o implică pe cealaltă. Un sentiment e un cumul de particule culese din inimă.. Un sentiment nu e niciodată singur în universul nostru interior. Un sentiment creează un univers,dar îl poate și distruge…

A fi om e un privilegiu ce nu trebuie irosit.. Să facem fiecare zi să conteze.. Cu momentele diverse pe care ni le aduce. Cu siguranță dacă trăim un anume moment, nu e întâmplător..pur și simplu e necesar pentru a ”crește” sufletește.

Cu drag,

Teo.

Subiect: Fiecare zi sa conteze...

Niciun comentariu găsit.

Comentariu nou