Daca vrei sa fii fericit...e simplu.

10.02.2015 16:38
                      
Dacă vrei să fii fericit, ”rețeta” miraculoasă e atât de simplă. Atât de simplă și adevărată încât îmi vine să plâng când mă gândesc că fiecare dintre noi e la un pas de la a face dragoste cu fericirea. 
Dacă vrei să fii fericit privește lumea, nu mai privi doar asfaltul! Lumea e plină de revelații și de mesaje ascunse special pentru a fi găsite de tine… Chiar crezi că dacă plângi, rezolvi problemele care te macină? Chiar nu-ți dai seama că lumea așa e făcută,cu bune și rele?... N-avem cum să ne împotrivim lecțiilor dure pe care le primim,pentru că fără ele, ar fi totul lipsit de sens, de profunzime… De cele mai multe ori,lucrurile cele mai frumoase ca scrisul, cântecul sau jocul au fost pornite din mărcile unor evenimente negative din viețile oamenilor. Perfecțiunea nu ne caracterizează.
Dacă vrei să fii fericit, iubește-te și descoperă-te în fiecare zi! Timpul e scurt,și vei regreta dacă nu-ți aloci acum atenție, dacă nu te întrebi și nu te apreciezi așa cum ești și dacă nu încerci să îți perfecționezi interiorul realizând ceea ce îi place sufletului:plimbări, lecturi, filme, conversații. Vei avea o surpriză enormă descoperind pasiuni, aflând adevăruri care erau deja integrate în sufletul tău. 
Dacă vrei să fii fericit, privește cu atenție în ochii unui copil! E incredibilă energia pe care privirea unui copil ți-o poate transmite. Descoperi comori în ochii unui copil, și îți regăsești poate copilăria, sau poate redescoperi magia pe care copilăria o oferă tuturor. 
Dacă vrei să fii fericit, învinge-ți fricile! E greu, pentru că te gândești numai la ele în momentele tensionate. Ți se pare că nu poți face acel lucru, parcă toată lumea te privește răutăcios și te încondeiază în minte… Pur și simplu fă un exercițiu mental și gândește-te că suntem oameni, și că indiferent dacă greșești acum, poți îndrepta în timp. Nu te mai axa pe gândul ”ce-ar fi dacă acum aș greși/m-aș împiedica..etc?” ci pur și simplu trăiește momentul acela. Spune ”Doamne Ajută!” și eliberează-ți mintea, creionează ceva frumos. Nu spun că-ți va reuși din prima, dar încearcă până vei reuși.
Dacă vrei să fii fericit,nu trăi cu intensitate doar momentele grele, trăiește cu intensitate și momentele fericite! Ne lamentam de ce ni se întâmplă rău, și minimalizăm clipele de fericire pe care le-am trăit,din păcate. 
Dacă vrei să fii fericit, ascultă oamenii dragi și ascultă melodiile preferate! 
Iubește și lasă-te iubit!
Visează și creează!
Relaxează-te, muncește, mănâncă, ia-ți pauze, privește pe geam, mângâie un cățeluș, joacă-te cu un copil, bucură-te cu ceea ce ai.
Da,bucură-te de ceea ce ai,pentru că e atât de important. E firesc să ne dorim mai bine indiferent în ce punct ne-am afla, dar gândește-te și că ești norocos cu tot ce ai acumulat până acum.
Vei fi fericit….dacă nu te vei mai gândi la fericire ca la ceva palpabil, pe care-l poți stăpâni în orice moment. 
Fericirea se strânge în sufletul nostru atunci când trăim frumos. 
Cu drag,
Teo.
 
 
 

Subiect: Daca vrei sa fii fericit...e simplu.

Dată:: 11.02.2015

De:: Sonia Diugan

Subiect:: fericirea

Deci, m-ai făcut fericita! Sa știi ca de azi, cum mi-am început și dimineață cu magnificul tău post sunt fericita. Sa zâmbim ca nu ne costa nimic. Atât de frumos, Teo, superb! Sunt datoare cu un sincer și cald mulțumesc!!:)

Dată:: 12.02.2015

De:: Teo Fulga

Subiect:: Re: fericirea

Mă bucur din tot sufletul! Ești un om incredibil de bun,Soni dragă!

Comentariu nou