Asa cum esti...

22.04.2015 18:42

E foarte greu să recunoști că ești în anumite momente: laș, singur, înstrăinat, gol pe dinăuntru, timid, impulsiv.. E greu să recunoști greșeala și să te accepți TU.. pe tine, exact așa cum ești,în fiecare etapă a vieții tale.

E un act de curaj deja, să te privești în oglindă, să-ți vezi sufletul, să te accepți și să îți înțelegi greșelile, să îți accepți defectele și să lucrezi la corectarea lor.

Uităm să vorbim cu sinele… și ne uităm pe noi.. undeva pe stradă, la școala sau la serviciu, în magazinul de unde cumpărăm pâinea sau în tramvai. Ne uităm existența și originalitatea, și ne plimbăm ca niște umbre, mereu la fel, mereu cu aceeași dorință de a îndeplini sarcini stricte, judecând și punând etichete pe oameni fără să avem vreun drept.

Suntem prea orgolioși și ne e greu să acceptăm când cineva ne critică conduita,sau încearcă să ne schimbe în bine. Dar ce ușor ne e să acceptăm laudele,și să le credem pe cuvânt. Brusc,odată cu laudele, stima de sine crește, iar tot universul nostru se rezumă la ce am făcut noi. Dacă nu știm să ne punem bine cu picioarele pe pământ, ne ia valul și ne duce departe… departe de noi și de esența noastră tipic…umană.

Ești curajos dacă încerci zilnic, să-ți învingi fricile, să îți accepți greșelile, să îți ceri scuze, să încerci să te autoanalizezi și să scapi puțin de frustrarea ta care provine din motive diverse și care se revarsă pe ceilalți,prin vorbe nepoliticoase și tot felul de judecăți eronate bazate pe aparențe.

Ești curajos dacă vorbești cu interiorul tău, dacă te regăsești pe tine în muzica care te face să vibrezi, în filmele care îți trezesc emoții,în oamenii pe care îi iubești și cărora la acorzi atenția ta deplină..

Ești curajos dacă îți accepți statutul de om..și dacă trăieși plenar, cu sufletul! Dacă dăruiești energie..se va simți.. ceilalți vor simți,și poate că vor încerca și ei să transmit energie pozitivă celor din jur.

Așa cum ești.. Încearcă să fii așa cum ești, să înțelegi că nu ești perfect și nu vei fi vreodată.. dar în același timp să trăiești frumos, așa cum vrea sufletul tău să simtă. În tine, se află cheia spre fericire și spre iubire.

Cu drag,

Teo.

 

Subiect: Asa cum esti...

Dată:: 23.04.2015

De:: Sonia Diugan

Subiect:: Asa cum ești

Doamne cât curaj și câtă bucurie pot lua din esență textelor tale. :) odată ca ești tu extraordinara și scrii superb,pe de-alta parte ca mesajele sunt atât de realiste și cuprinzătoare într-un mod special, și în ultimul rand, me oferi atâta dragoste prin fiecare post. Eu una..o simt.

Dată:: 23.04.2015

De:: Teo Fulga

Subiect:: Re: Asa cum ești

Simt așa o emoție până la lacrimi atunci când citesc că ceea ce scriu eu ajunge în sufletele bune ale celorlalți! :) Mulțumesc,draga mea!

Comentariu nou